Alireza Baghdadi

Alireza Baghdadi

Mei 2021

Jawdat Shaabo

Mijn naam is Alireza Baghdadchi en ik studeer nu muziekproductie en songwriting aan het ArtEZ Conservatorium te Enschede. Mijn focus ligt vooral op muziekproductie, met songwriting er sterk in verweven.

Ik ben begonnen met piano spelen toen ik 8 jaar oud was. Met de hulp van mijn leraar concentreerde ik me voornamelijk op Perzische klassieke muziek. Op 17-jarige leeftijd ben ik begonnen met gitaar spelen en toen ik naar India verhuisde, begon ik Indiase muziek te leren en te integreren in hun cultuur.

Op 19-jarige leeftijd ben ik begonnen met het maken van computermuziekproductie in Dubai. Ik was gefocust op Arabische muziek en de basisprincipes van westerse popproductie. Inmiddels ben ik ongeveer 5 jaar hier in Nederland en ik heb heel erg mijn best gedaan om de Nederlandse taal te leren en mezelf zoveel mogelijk te integreren in de Nederlandse samenleving.

Ik ben inmiddels een ervaren producer/songwriter die een energieke en herkenbare sound in zijn eigen producten heeft ontwikkeld. Ik ben altijd gemotiveerd voor nieuwe projecten en pak nieuwe taken snel op. Daarnaast ben ik erg detailgericht, ik werk graag hard en hou ervan om nieuwe uitdagingen aan te gaan. Verder heb ik veel ervaring opgedaan met betrekking tot teamwork-projecten. Sinds ik met mijn studie ben begonnen heb ik vanaf het allereerste moment deelgenomen aan elk project en elke activiteit binnen en buiten school.

Ik heb deelgenomen aan een aantal songwritingkampen zoals New Skool Rules, cloud 9, Sizzer en Massive Music en kreeg de kans als producer om aan een project te werken voor het bedrijf van “THE WRITE GIRLS”, “DWB” en wat pitching voor de Aziatische markt K-pop en J-pop.

Nu ik aan het einde van mijn studie ben, heb ik besloten om en zware opdracht voor mijn afstuderen te kiezen en een aantal Nederlandstalige marktwaardige pop-tracks in Nederlandstalige te releasen. Ik vroeg van stichting Toverfluit om mij te ondersteunen in het kunnen afmaken van mijn studie en ondertussen mezelf klaar te maken voor de professionele muziekindustrie en daarmee mijn volgende stap naar professionaliteit. Ik ben zo blij en dankbaar voor hun support en ik kan niet wachten om mijn muziek uit te brengen en te delen met de wereld en in het bijzonder natuurlijk met Nederland!

photo