Toverfluit – De Organisatie

Bestuur stichting Toverfluit Jan Willem Baud

Jan Willem Baud

Jan Willem Baud is bestuurslid van de stichting. Hij was jarenlang betrokken als bestuurslid bij het Nederlands Blazers Ensemble en heeft van dichtbij meegemaakt hoe jong talent gemotiveerd wordt door muziek. Muziek verbindt en is in zijn ogen de beste manier om te integreren. Hij wil zich inzetten voor jonge vluchtelingen met muzikaal talent die een droom hebben om zich in Nederland zo snel mogelijk thuis te voelen en een plek te veroveren in deze samenleving. Daarom steunt hij de Stichting Toverfluit als bestuurslid.

Erik Hammerstein

Erik Hammerstein is bestuurslid van de stichting. Hij is werkzaam als advocaat in Amsterdam. Hij voelt zich betrokken bij de vele jonge vluchtelingen in Nederland, die een nieuw bestaan moeten opbouwen. Stichting Toverfluit is een initiatief van particulieren die jonge mensen uit het buitenland een nieuwe kans willen geven om een creatieve loopbaan op te bouwen. Muziek is iets wat mensen met elkaar kan verbinden en nieuwe kansen kan bieden aan mensen met een uitzichtloos bestaan. Juist als hulp van onderaf wordt geboden kan het bijdragen aan een verbetering van het klimaat in Nederland.

Bestuur stichting Toverfluit, Erik Hammerstein
Anita Witlox

Anita Witlox is vrijwillige medewerker van de Stichting Toverfluit. Naast haar werk in het onderwijs, en ook nu gepensioneerd zijnde, is zij altijd actief vrijwilliger geweest bij Amnesty International, momenteel onder andere in de functie van Syrië landenmedewerker. Zij heeft hierdoor veel contacten met vluchtelingen uit de Syrische gemeenschap. Daarnaast heeft zij een passie voor muziek, een taal waarin iedereen elkaar verstaat.

Edith Sijmons

Edith Sijmons is bestuurslid van de Stichting. Naar haar overtuiging heeft ieder kind het recht om zijn/haar talenten zo goed mogelijk te ontwikkelen. Dit recht komt in het gedrang voor jonge vluchtgelingen in Nederland. Na 8 jaar in het bestuur van een stichting ter bevordering van het onderwijs in Indonesie te hebben gezeten, gaat Edith zich nu voor die jongeren inzetten, via Stichting Toverfluit.

Edith Sijmons
Bestuur stichting Toverfluit Ilaha Muhseni

Ilaha Muhseni

Ilaha Muhseni is geboren in Afghanistan en is naar Nederland gekomen toen ze acht jaar was. Gezien haar achtergrond, weet ze als geen ander hoe belangrijk het werk van een stichting zoals Toverfluit wel niet is voor vluchtelingjongeren. Naast het afronden van haar masters Arbeidsrecht en Privaatrecht op de Vrije Universiteit van Amsterdam, zet Ilaha zich dan ook graag vrijwillig in voor Stichting Toverfuit.

Ook Interesse Om Een Helpende Hand Te Bieden?