Muziektheorie bij Artez

Muziektheorie

Mei 2020

Muziektheorie bij Artez

Tijdens het studiejaar 2019/2020 heb ik bij Artez, Zwolle, de cursus Muziektheorie mogen volgen ter voorbereiding van mijn deelname aan het conservatorium.

De moeilijkheid ervan viel mij gelukkig mee. Ik had namelijk door de omstandigheden (oorlog in Syrië met name) nauwelijks muzieklessen gehad en was praktisch autodidact op Saz zonder theoretische of technische onderbouwing.

De cursus die ik heb gevolgd heeft mij in een paar maanden tijd ineens het begrip en overzicht gegeven dat ik al die jaren moest missen. Het is een geweldige ervaring om deze eerste stap op weg naar de muziektheorie te zetten en te ervaren hoe die kennis in mij aankomt. Heel goed…. Mijn zelfvertrouwen op dit gebied is enorm gegroeid. Theorie, noten lezen en kennis van de muziek passen meer bij mij dan ik ooit had gedacht.

jawdatshaabo