Mkhitar Ghazaryan

Mkhitar Ghazaryan

Januari 2020

SVToverfluit ondersteunt Mkhitar de komende twee jaar bij het volgen van enkele masterclasses.

Mijn naam is Mkhitar Ghazaryan en ben 25 jaar. Ik kom uit Armenië en woon sinds 9 jaar in Nederland. Ik speel klassiek piano en componeer muziek. Met muziek maken ben ik begonnen toen ik nog in Armenië woonde maar echt professioneel ben ik pas in Nederland aan de slag gegaan. Ik ben afgestudeerd als klassieke pianist en naast klassieke gedeelde waarin ik gespecialiseerd ben heb ik afgelopen jaren brede kennis en ervaring op gedaan in het gebied van compositie, improvisatie, gehoor training, pop, en jazz.

Ik hou van les geven en werk graag met kinderen en volwassenen en met mensen die van muziek houden. Heb een hele eigen manier ontwikkeld van les geven en dat is voor mij moeilijk om in zo een korte biografie te beschrijven. Waarom ik in mijn praktijk zo werk zo als ik in mijn praktijk aan het werk ben komt door mijn levens ervaringen. In mijn werk wil ik gewoon onvergelijkbaar zijn en daarom heb geleerd dat ik mensen op de beste niveau moet behandelen en hun helpen met wat ik kan en hun gelukkig maken met geweldige muziek en de beste service. Mensen goed helpen voelt bijzonder fijn en ik wil vooral zo bezig zijn zoals ik op het moment bezig ben, in mijn praktijk maar ook in het dagelijks leven. Ik heb gestudeerd in twee beste conservatoria van Nederland.

Ben afgestudeerd van het Conservatorium van Amsterdam en voor dat ik naar Amsterdam kwam heb ik de opleiding in het Koninklijk Conservatorium in Den Haag gevolgd. Tijdens de opleiding ben ik begeleid door de beste musici en pedagogen van Nederland. De commentaar van de jury na mijn eindexamen was dat ik iedereen heb laten zien dat hard werken word beloond. En ik ben innerlijk erg blij omdat ik heel goed begrijp wat ik in mijn leven bereikt heb onlangs alle ellende en moeilijkheden. Ik bewonder zelf ook dat ik al deze dingen voor elkaar gekregen heb en zo ver gekomen ben waar ik nu ben en dat is alleen maar om trots op te zijn. Ik heb een droom en mijn droom is om alle 24 Chopin etudes tijdens een groot concert te spelen en ik ben nu bezig om deze droom werkelijkheid te maken. Naast les geven ben ik ook bezig met concerten geven.

Ik ontmoet steeds nieuwe mensen die in mij als person maar ook als professional geïnteresseerd worden en me vragen voor nieuwe concerten. Ik heb samen gewerkt met hele bijzondere artiesten zoals Solo fluitiste van het Koninklijk Concertgebouw orkest Emily Beynon. Op het podium geweest van het Pianola Museum in Amsterdam , Concertgebouw Amsterdam en Muziekgebouw aan het IJ. Ik heb ook mee gedaan met TEDx Almere 2016 waar ik mijn inspirerende verhaal verteld heb over muziek en mijn leven.

De dingen die ik tot zo ver heb gedaan is natuurlijk niet zo maar van de lucht gevallen. Financiering is een grote rol geweest bij mijn ontwikkeling als professional en ik ben zeer dankbaar aan het UAF voor de ondersteuning. Natuurlijk om verder te blijven groeien heb ik steeds financiering nodig en met dank aan het UAF ben ik in contact gekomen met stichting de Tofervluit die mij voor de komende twee jaar financieel gaat ondersteunen bij mijn verdere ontwikkeling.

De financiering wat ik voor de komende twee jaar krijg ga ik gebruiken om masterclasses te volgend bij top musici. Ben van overtuigd wat ik hiervoor gedaan heb is gewoon een mooi begin omdat ik geloof dat ik niet zo maar muziek maak en omdat ik de gave heb om dit zo bewust te weten heb ik ook begrepen dat ik mijn vaardigheden aan de nieuwste generatie door moet geven omdat zij dan weer op hun beurt de kracht en de waarde van kust door moeten geven aan de generatie die na hun gaat komen.

Op 25 april speelt Mkhitar in het Pianola Museum te Amsterdam, zie https://www.geelvinck.nl/concerten/mkhitar-ghazarayan-gedreven-pianist-met-een-roeping/

mkhitar-piano-1024×576