Jawa op cursus in Kreta 2018

Kreta 2018, Ud workshop met Yurdal Tockan 

Het was weer een hele bijzondere workshop!! Yurdal Tockan is een van de beste ud spelers in de Turkse stijl nu, dus het was heel tof om een workshop van hem te krijgen, en ook omdat ik, toen ik in Syrië was, altijd video’s van hem ging kijken.

De eerste dag begonnen we in de avond, we waren met 14 ud spelers meestal uit Turkije. Het was een soort avond om elkaar te leren kennen en ook moesten we voor de docent spelen om aan hem ons level te laten horen.

Onze week liep zo: in de ochtend vanaf 10 tot 1 uur alleen oefeningen voor de vingers, voor de linker hand voor de Resha, we. moesten eerst heel langzaam spelen en dan heel snel!

In de avond gingen we muziekstukken oefenen, als we een Samai stuk hadden gingen we part voor part oefenen en alle belangrijke informatie bestuderen. Als we een snel stuk hadden dan gingen we eerst langzaam en dan snel.

We hadden ook tijd om over makams te praten, en hij ging overleggen over elke makam en hoe je moet improviseren en de makam gebruiken. Het ging dan vooral over zijn stukken, omdat hij aan ons zijn techniek wilde laten horen om hem beter te begrijpen. Het ging vrij snel met de workshop en ik heb heel veel nieuwe muziek geleerd en oefeningen.

Liefs,

Jawa